• T. Markusas Franzas, SJ, vadovauja Manheimo išklausymo centrui „Offene Tür“ („Atviros durys“).
  • Išklausymo centro darbuotoja pokalbio metu. Konsultacijos ir pagalba teikiamos visiems nemokamai.
  • Ji pastatyta 1738–1760 metais ir laikoma viena svarbiausių barokinių bažnyčių pietvakarių Vokietijoje.
  • Jėzuitų bažnyčia, kurioje vykdoma pastoracinė veikla, yra pačioje Manheimo miesto širdyje.
1 / 4

Manheimas – atviros durys ir ausys

Būdamas 70-ies, t. Markusas Franzas, SJ, koronaviruso pandemijos įkarštyje ėmėsi naujo darbo: vadovauti Manheimo išklausymo centrui „Offene Tür“ („Atviros durys“), kuriame teikiamos konsultacijos ir pagalba, susidūrus su dvasiniais sunkumais.

„Vienatvė. Ypatingai vienatvė senatvėje.“ Nė nemirktelėjęs t. Markusas Franzas tai įvardija kaip vieną pagrindinių priežasčių, kodėl žmonės ieško bendravimo Manheimo išklausymo centre. „Mes, kaip ir sielovada telefonu, esame viena iš nedaugelio vietų, kurios viso karantino metu buvo atviros ir pasiekiamos. Vienišumo jausmas per koronaviruso pandemiją ryškiai išaugo.“

2020 metų rugpjūčio mėnesį jėzuitas, kuriam dabar 71-eri, persikraustė iš Miuncheno į Manheimą, kad iš savo pirmtako bendrabrolio Hermanno Küglerio perimtų vadovavimą išklausymo centrui. „Man labai pasisekė dėl darbo pradžios“, sako t. Franzas, žvelgdamas atgal. „Tai kaip tik buvo laikotarpis tarp abiejų karantinų, taigi dar buvo galima asmeniškai susitikti su daug žmonių ir klientų.“ Išklausymo centras „Offene Tür“ („Atviros durys“) – tai vieta, kurioje teikiamos psichologinės, socialinės ir sielovados konsultacijos ir pagalba. Jis buvo įkurtas 1954 metais, steigėjas yra Jėzuitų ordinas, o veikla finansuojama iš Freiburgo arkivyskupijos bažnyčios mokesčių.

Newsletter

Das Magazin „Jesuiten“ erscheint mit Ausgaben für Deutschland, Österreich und die Schweiz. Bitte wählen Sie Ihre Region aus:

×
- ×